Bezpieczne płatności Dostawa już od 10,50 zł Ekspresowa wysyłka 24h

Chleb Orkiszowy Włoski z suszonymi pomidorami, zielonym pesto, bazylią i oregano na naturalnym zakwasie

Spiżarnia młodości
Dostępność: 6 szt.
Indeks: #28113
Wysyłka: Dostępny
Darmowa dostawa od 300 zł
16,98 zł 16,99 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,98 zł
Podziel się:

Chleb orkiszowy z suszonymi pomidorami, zielonym pesto, bazylią i oregano. 

Chleb orkiszowy na naturalnym zakwasie tworzymy z mąki wyłącznie otrzymanej z ziarna orkiszu Schwabencorn-typ 630. Posypujemy go pestkami słonecznika dla podniesienia walorów smakowych, wizualnych i warości odżywczych.

Użyte do wypieku mąki pochodzą z regionalnych (POLSKICH) , niewielkich gospodarstw rolnych, gdzie stosowany jest tradycyjny proces agrokultury, bez toksycznych pestycydów czy nawozów sztucznych.

Każdy nasz chleb powstaje w procesie naturalnej fermentacji bakteryjnej po połączeniu tylko wody i mąki. Tak tworzymy zakwas. chleb solimy używając do tego wyłącznie niejodowanej, kamiennej soli Kłodawskiej z uwagi na jej zawartość pierwiastków śladowych, niezbędnych do zachowania zdrowia. W procesie fermentacji zakwasu i zaczynu, dobroczynne pałeczki kwasu mlekowego zamieniają skrobię zbożową na kwas mlekowy co sprawia, że strawieniu ulegaja substancje antyodżywcze zawarte w zbożach, tzw fityniany. Daje to bardzo korzystne efekty zdrowotne czyniąc nasz chleb dobrze przyswajalnym - zarówno w zakresie makro jak i mikroelementów. 

Nasz chleb zasobny jest w sole mineralne jak magnez, cynk, selen czy witaminy z grupy B. 

Do wypieku chleba nie stosujemy ŻADNYCH e-dodatków ani drożdży piekarniczych. To nas wyróżnia i odróżnia od masowo produkowanej żywności z tzw. mieszanek piekarniczych z udziałem drożdży.

Ważne dla zdrowia: nasze chleby nie zawierają dodatku pszenicy (odmiana-Karłowata) a co za tym idzie są wolne od prozapalnej gliadyny i amylopektyny oraz glifosatu.

To czyni nasze chleby łagodne dla jelit i żołądka-są lekko  strawne, dobrze tolerowalne przez układ pokarmowy.

Waga chleba ok. 530 g

 (Skład: mąka orkiszowa, woda, sól kłodawska).

Kiedy wysyłamy chleby?

Z uwagi na logistykę wysyłkową, chleby wysyłamy od poniedziałku do czwartku (zamówienia można składać w dodowlnym dniu, o dowolnej porze a realizowane są wg ich kolejności np chlen zamówiony w czwartek po 11 będzie wysłany w najbliższy poniedziałek z dostawą na wtorek). Z uwagi na niewilką manufakturę, nie wszystkie zamówienia możemy zrealizować na drugi dzień.

Brak ocen produktu
Bardzo dobry
Twój adres e-mail nie będzie nigdzie wyświetlany