Bezpieczne płatności Dostawa już od 10,50 zł Ekspresowa wysyłka 24h

Narum Jogurt Narine | DOMOWY JOGURT Z "NARINE"

Narum
Dostępność: Wysyłka 48h
Indeks: #6998
EAN: 4850001331070
Producent: Narum
Wysyłka: Wysyłka 48h
38,99 zł
Podziel się:

Narum Jogurt Narine - zakwaska do przygotowania jogurtu w domu

Skład:
Jedno opakowanie zawiera 5 jednostek suchego fermentu w celu przygotowania pięciu porcji jogurtu z 1 litra mleka każda.

Właściwości:
Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie:

  • Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine.

Sposób przygotowania:

  1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
  2. 1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
  3. Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszać.
  4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania: 
    1. Użyć jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin. Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub
    2. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin. Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

Uwaga! Po zmianie konsystencji są 2 opcje, wstawić od razu do lodówki - będzie smak słodki lub po zagęszczeniu zostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia na 1,5 - 2 godziny i dopiero wtedy wstawić do lodówki - będzie smak kwaśny i gęsta konsystencja.

Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.

Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.
Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności  bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.


Okres przydatności do zużycia: 2 lata

Masa netto: 5g

Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

Brak ocen produktu
Bardzo dobry
Twój adres e-mail nie będzie nigdzie wyświetlany

Vitalna Spiżarnia - sklep online zdrowa żywność. Dla każdego, kto świadomie wybiera zdrowy styl życia.  Przygotowaliśmy dla Was bardzo szeroką ofertę produktów cieszących się uznaniem wśród klientów. W naszym asortymencie znajdziesz m.in produkty opatrzone certyfikatem BIO, produkty Vegańskie, bezglutenowe, dla diabetyków, KETO, suplementy diety, zioła, kawy, herbaty, swojskie wyroby wędliniarskie, wyroby z dziczyzny, domowe chleby na zakwasie.