Koncentrat napoju probiotycznego Chmiel 500 ml JOY DAY
Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie:
- przy nerwicach żołądkowo-jelitowych
- dla wyciszenia stanów pobudzenia nerwowego
- mającym problemy z zasypianiem
- dla opóźnienia procesów starzenia się komórek
Skład odmiany CHMIEL: kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych, w tym: koszyczek chmielu, kwiat czarnego bzu, głogu, liście melisy, kwiat lipy i ziele skrzypu.
Napoje probiotyczne serii JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety w tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki. Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej. Polecamy je osobom odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom. Preparaty zalecane są także/ szczególnie osobom po antybiotykoterapii oraz po chemioterapii.
Produkty adresujemy do wszystkich: dzieci powyżej 3 roku życia, młodzieży, dorosłych i osób starszych, do osób których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych powodów.
Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.
Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą – posiadają zdolność zwalczania: mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.
Surowce wykorzystane w procesie produkcji naszych ekologicznych produktów, to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty.